LAWG

LAWG are o noua conducere

Vezi toate evenimentele

 

Începând cu luna mai, Gabor Sztaniszlav Country Manager Amgen este noul Președinte al Asociației Local American Working Group (LAWG). Din noua conducere LAWG fac parte Radu Rășinar - Country Manager AstraZeneca, în calitate de Vice-președinte și Fabrizio Giombini – Country Manager Merck Sharp & Dohme, care ocupă poziția de Secretar General. Noua conducere a fost desemnată pentru o perioadă de doi ani.

Membrii noii echipe de conducere au o vastă expertiză în industria farmaceutică datorită diverselor roluri pe care le-au ocupat pe parcursul carierei. Gabor Sztaniszlav este absolvent al Universității Semmelweis, deține Doctoratul în Farmacologie și este licențiat MBA în cadrul  Universității Durham. Pe parcursul carierei sale de peste 15 ani, Gabor Sztaniszlav a contribuit la obținerea unor rezultate importante în cadrul pozițiilor de management pe care le-a ocupat în departamente de marketing și vânzări.

„Înțelegem eforturile pe care Guvernul le-a făcut pentru actualizarea listei de medicamente compensate prin introducerea celor 17 medicamente orfane. Suntem în același timp de părere că acest demers trebuie continuat în mod susținut, astfel încât pacienții români să beneficieze de terapiile la care încă nu au acces. Aceste medicamente inovatoare pot aduce valoare adăugată opțiunilor terapeutice deja existente. Având în vedere actualul context al sistemului de sănătate, LAWG este determinată să-și continue angajamentul de a extinde accesul pacienților din România la terapii de ultimă generație. Medicamentele inovatoare scurtează perioada de tratament și cea de spitalizare și pot prelungi speranța de viață a pacienților. În același timp, acestea ajută la reducerea altor costuri angajate de sistemul de sănătate. În acest sens, anul trecut, LAWG a lansat în colaborare cu AmCham un raport comun în care au fost prezentate soluții fezabile pentru finanțarea sănătății. Dorim să susținem în continuare investițiile în inovație și prevenție, întrucât acestea sunt esențiale pentru  îmbunătățirea stării de sănătate a populației unei țări,” a declarat Gabor Sztaniszlav, Președinte al LAWG.

Misiunea Asociației este dedicată „  demersurilor de susținere a elaborării politicilor publice pentru crearea unui mediu legislativ și de lucru care să fie caracterizat de transparență, sustenabilitate și predictibilitate,” a afirmat Radu Rășinar, Vice-președinte al LAWG.

În acest sens, Fabrizio Giombini, Secretar General al LAWG, completează: „dorim să aducem în atenția publică importanța de a avea un calendar clar pentru introducerea noilor medicamente și tehnologii de care pacienții români să poată beneficia cât mai curând. Pacienții din România trebuie să aibă dreptul la aceleași opțiuni terapeutice precum locuitorii din celelalte state europene”.

Caracterul distinctiv al LAWG provine din afilierea cu Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA),  organizație ce deține un rol decisiv în promovarea inovației în domeniul medical. Potrivit estimărilor din anul 2010, membrii PhRMA au investit aproximativ 49,4 miliarde de dolari în dezvoltarea și promovarea de noi medicamente. Suma investită în România de către aceștia se ridică la aproximativ 100 milioane de euro, utilizați pentru cercetarea în domeniul biofarmaceutic.

Anterior, conducerea LAWG a fost deținută de reprezentanții companiilor Pfizer, Merck Sharp & Dohme și Abbvie.


Presedinte LAWG, Gabor Sztaniszlav – Country Manager Amgen

  Vice-Presedinte LAWG, Radu Rășinar - Country Manager AstraZeneca

Seretar General, Fabrizio Giombini – Country Manager MSDPublicat la 27 mai 2014